Background Image

Vraag & Antwoord

Heb je een vraag over CROWD? Grote kans dat iemand anders deze vraag ook heeft gesteld, je vindt het antwoord dan hier. Stuur gerust even een appje naar 0631043605 als het antwoord op jouw vraag er niet tussen staat.

 • In welke plaatsen is of komt Crowd?

  Crowd wordt door heel Nederland opgezet. Voorlopig wordt er bijna elke maand een nieuwe stad toegevoegd. Dit betekent dat het aanbod aan evenementen steeds groter wordt. We verwachten aankomend jaar zelfs een aantal grote festivals toe te kunnen voegen… Als Crowdie kun je al deze events bezoeken!

 • Hoe kan ik andere Crowdies leren kennen?

  Uiteraard ga je de andere Crowdies leren kennen tijdens de evenementen van Crowd. Om het extra mooi te maken kan je na elk event een Crowdie een ‘Crownie’ geven. Dit werkt als volgt: na het evenement ontvang je een melding met: ‘’Aan wie geef jij je Crownie?’’ Jij kunt dan kiezen uit de personen die op het event waren (daar verschijnt een overzicht van). Degene die jij een Crownie geeft krijgt 2 punten (wat goed is voor de positie op de ranglijst). Je kunt een bepaald persoon maar één keer een Crownie geven.

 • Kan ik contactgegevens van andere Crowdies zien?

  Op het moment dat je iemand een Crownie hebt gegeven en diegene heeft jou ook een Crownie gegeven, dan wordt die persoon je Buddie. Dit betekent dat die persoon in je lijst met Buddies terecht komt. Van die personen kun je de contactgegevens zien zodat je met elkaar kunt communiceren. Je kunt van alle Crowdies zien hoe veel Buddies die persoon heeft.

 • Hoe kan ik me aanmelden voor events?

  Zodra je de ledenpas hebt, kun je je aanmelden voor de evenementen van Crowd. Je pas wordt geactiveerd op het moment dat je je via de website aanmeldt voor een event. Je kunt deze events bekijken door in te loggen op crowdsociety.nl. Er kunnen leeftijdsbeperkingen aan een evenement zitten.

 • Moet ik me aanmelden voor events?

  Omdat elk evenement een gelimiteerd aantal Crowdies dat gratis entree/drankjes krijgt heeft, moet je je voor elk evenement aanmelden via deze pagina. Als je dit niet doet, of het evenement zit al vol, is het uiteraard alsnog leuk om te komen omdat er dan veel andere Crowdies zijn.
  Let op: elke dag kunnen er evenementen toegevoegd worden, zelfs evenementen die morgen plaatsvinden.

 • Hoe veel drankjes krijg ik per avond?

  Als Crowdie kun je met je Crowdpas 1 drankje per halfuur halen tussen de aangegeven tijden. Meestal zijn die 3 tot 5 drankjes per avond. Met de uitgaanspas krijg je zelfs 2 of meer drankjes per halfuur en kun je in totaal 8 drankjes per avond krijgen. Ook krijg je met je Crowdpas altijd gratis entree.

 • Hoe werkt mijn ledenpas?

  Je Crowd-pas is voorzien van een NFC-chip (contactloos betalen/inchecken) en een QR-code. Voorlopig zul je de QR-code niet nodig hebben, deze is bedoeld voor toekomstige functionaliteiten. Op evenementen van Crowd kun je gratis entree krijgen door je pas bij de ingang tegen een scanner aan te houden. Gratis drankjes krijg je door je pas bij de bar tegen een scanner te houden. Dit systeem houdt automatisch bij wanneer jij wel of geen recht hebt op een gratis drankje.
  Tip: haal meteen bij binnenkomst je eerste drankje, omdat je daarmee meteen incheckt. Als je niet op tijd incheckt (binnen een half uur na start van het event), is het mogelijk dat je plaats wordt weggegeven aan een andere Crowdie.

 • Is mijn pas overdraagbaar?

  Degene bij de entree of de barman ziet jouw foto in beeld op het moment dat jij je pas voor de scanner houdt, dus alleen jij kunt gebruik maken van deze pas. Je kunt je drankjes uiteraard wel weggeven aan een vriend/vriendin.

 • Hoe werkt de ranglijst?

  Samen met alle andere Crowdies sta je in een ranglijst. Met elk gratis drankje dat je haalt verdien je 1 punt. Omdat je in een bepaald tijdsblok per halfuur een drankje krijgt, kun je dus alleen het maximale verdienen als je er vanaf het begin bij bent. Het maximum aantal punten kan per evenement verschillen, omdat het aantal tijdsblokken kan verschillen.

  Ook krijg je per ontvangen Crownie 1 punt aan je totaal toegevoegd.

  Als je je hebt aangemeld voor een evenement en je komt vervolgens niet opdagen zonder je af te melden, krijg je 2 punten aftrek. Als je je na aanmelden uiterlijk zes uur voor het evenement weer afmeldt, krijg je maar 1 punt aftrek.

 • Wat heb ik aan de puntentelling?

  Als je aan het eind van de maand  minimaal 15 punten hebt, dan krijg je je lidmaatschapsgeld van die maand terug! Kortom: als je wekelijks gebruik maakt van je Crowdpas, dan betaal je zeer waarschijnlijk geen lidmaatschap!

 • Hoe lang is mijn pas geldig?

  Je bent automatisch voor onbepaalde tijd Crowdie. Vanaf de activatie van je pas start je lidmaatschap en deze loopt door tot het moment dat jij dit opzegt. Je kunt je lidmaatschap altijd (!) per maand opzeggen.

 • Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

  Het lidmaatschap kan per mail maandelijks vooraf worden stopgezet. Het enige dat je hoeft te doen is ons een mailtje, smsje of appje sturen met de melding dat je wilt opzeggen en je volledige naam. Bij opzegging wordt de pas geblokkeerd en is deze niet meer te gebruiken. Als de pas alsnog wordt gebruikt kan deze worden ingenomen.

 • Wat zijn de kosten van mijn lidmaatschap en hoe wordt dit verwerkt?

  Er wordt een eigen bijdrage van een tientje per maand gevraagd. Het bedrag wordt maandelijks via automatisch incasso van je rekening afgeschreven. Elke maand word je lidmaatschap automatisch met een maand verlengd totdat jij aangeeft geen lid meer te willen zijn.

 • Wat zijn mijn rechten als lid?

  Het lidmaatschap geeft recht op het gebruik van de activiteiten rondom Crowd. Let wel op dat voor de evenementen in de meeste gevallen van tevoren een aanmelding is vereist. Aanmelden verloopt volgens het principe ‘vol is vol’.

 • Is er sprake van inschrijfgeld, borg of andere kosten?

  Nee, er is geen sprake van inschrijfgeld of andere kosten. Wel betaal je 10 euro borg voor de pas. Deze borg krijg je na een lidmaatschap van tenminste 1 maand na retourneren van je ledenpas teruggestort op je rekening. Stuur deze op naar Crowd, Maliesingel 73, 3582 AB te Utrecht.

 • Wat doet Crowd met mijn gegevens?

  De gegevens worden enkel gebruikt voor de activiteiten van Crowd. Van de Crowdies kunnen alleen jouw Buddies jouw contactgegevens zien, verder ziet niemand deze. Crowd zal jouw gegevens niet aan derden openbaren, behoudens het geval van een op haar rustende wettelijke plicht.